Blog Başlık

  • Haziran 16, 2020

    Güçlü Bir Bağışıklık Ne Demektir?

    Bağışıklık sistemimizin sezonun sert havalarına, ani gelişen hastalıklara karşı hazır olması çok önemli. Düşük bir bağışıklık, bedeni en ufak aktivitede bile yorgun ve halsiz bırakırken, birçok mikroba karşı da vücudu savunmasız hale getirebilir. Bu nedenle, birkaç adımda gerekli tedbirleri alarak bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara açık kapı bırakmamak gerek. Bağışıklığı güçlendirmek için alınacak önlemler şu şekilde sıralanabilir: sağlıklı beslenmeye dikkat etmek, düzenli egzersizler yapmak ve düzenli bir hayat yaşamak. Sağlıklı yaşam konusu geniş bir çerçevede incelenmeli elbette. Buna dair konuları başlıklarla değerlendirebiliriz. 

     

    Bağışıklığın Temel Taşı: Sağlıklı Beslenme

     

    Günlük hayatımızda belli başlı vitaminleri ve mineralleri, gerekli oranlarda almamız gerekli. Yeterli ve dengeli beslenme olarak adlandırdığımız bu işlem, yanlış ya da eksik uygulandığında metabolizmanın sağlıksız çalışması ya da yavaşlaması işten değildir. Bu şekilde yağ yakımı süresi uzar ve vücut hastalıklar için savunmasız hale gelir. 


    Güne başlarken organik içerikli bir kahvaltı yapmanız çok önemli. Ancak yeterli vitamin ve mineralleri içerdiği bilinen katkısız gıdaları tercih etmelisiniz. Ayrıca kaynağını bildiğiniz güvenilir üreticilerden temin ettiğiniz gıdaları tüketmelisiniz. Gün içerisinde ağır yemekler yerine yine içeriği vitamin ve lifler bakımından zengin, hafif atıştırmalıklara yönelmek gerek. Burada, lif içeren bol tahıllı barlar, protein içeren kuru meyve atıştırmalıklarından bahsedebiliriz. Elbette, lifli gıdalara parantez açmak gerek. Bu gıdalar sindirim sisteminin dostu olan, hazım sorunlarını ortadan kaldıran gıdalardır. Ayrıca bünyeyi yormayan ve yağ yakımını tetikleyici etkilerinden de bahsetmek mümkün. Sık tüketimine kesinlikle önem verilmeli. Takviye edici gıdalar olarak bilinen, çinko, magnezyum ya da omega içeren tabletlerden de yardım alabiliriz. Vücudu yoran, şeker ve yağ içerikli ürünler, rafine un ve rafine tuzlar gibi sindirilmesi zor gıdaları en asgari şekilde tüketmeye özen göstermeliyiz.

     

    Yeterli Uyku, Güçlü Bağışıklık

     

    Bağışıklığımızı güçlü tutmak için uykumuzu yeteri kadar aldığımıza emin olmalıyız. Ancak yeterli bir uyku her zaman sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Kaliteli ve yeterli bir uyku uyumak en doğrusudur. Sağlıklı bir uyku için, yatış ve kalkış saatlerini belli bir düzene oturtmaya dikkat etmeliyiz. Huzurlu bir uyku içinse yatak odası tekstil ürünlerini sağlıklı materyallerden seçmek ve yatmaya yakın zamanlarda ağır yiyecekler yiyip vücudu yormamak gibi önlemler alabiliriz.

     

    Düzenli Sporun Bağışıklığa Etkisi

     

    Düzenli spor yapma alışkanlığı, özellikle bunu bilinçli şekilde yapmak, bağışıklığı güçlendirme ve metabolizmayı düzenleme açısından oldukça önemli. Yaşınıza ve kilonuza göre vücudunuzu yormayan, bünyenizin kaldırabileceği sporları belirlemeli ve bu tarz aktiviteleri tercih etmelisiniz. Düzenli spor alışkanlığı kazanmak için profesyonel bir sporcu olmanıza ya da profesyonel spor aletlerine gerek yok. Evde yapacağınız basit egzersizlerle de formunuzu koruyabilir, metabolizmanızı güçlendirebilirsiniz. Bu şekilde yağ yakımını tetikleyerek zinde bir vücuda da sahip olabilirsiniz.

     

    Egzersizlerinizde Maksimum Konforu Sağlamak İçin…

     

    Spor yaparken konforlu ve ferah hissetmek çok önemli; bu nedenle yakma, sıkma ya da terletme yapmayan kumaşları tercih etmeli, ayağı yormayan sağlıklı ayakkabıları seçtiğimizden emin olmalıyız. Yaptığımız sporun çeşidine en uygun kıyafetleri ve ayakkabıları giymeliyiz. Egzersizlerinize değer katacak tüm malzemeler, kıyafetler ve spor ekipmanları için Gozdespor.com online mağazamızdan yardım alabilir, ürünlere kolayca göz atabilirsiniz.

    Güçlü Bağışıklık
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR