Evde Spor Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evde Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde spor yaparken çoğu kişi spor giyim tercihlerini eşofman ya da salaş bir tişörtten yana kullanarak spor yapmaya başlıyor. Ancak spor yaparken ve özellikle evde spor yaparken tercih edilebilecek spor kombinler bu bilinenlerden çok daha fazla seçeneğe sahiptir. Abartıya kaçmadan, sade ve çekici bir görüntü elde etmeyi hedefleyen spor giyim modası tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de fazlasıyla tercih edilen giyim tarzlarından biri olarak öne çıkıyor. Bu yüzden spor meraklısı erkeklerin evde spor yaparken dikkat etmesi gereken noktalar da internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Hem estetik açıdan beklentileri karşılayan hem de sportif bakımdan rahat ve gönül rahatlığı ile tercih edilen sportif kombinlerin yapılışı konusunda erkeklere büyük görevler düşüyor. Vücut biçimlerine ve fiziksel özelliklerine göre erkeklerin tercih edebileceği bu giyim ürünleri aynı zamanda spor kombinlerinin de olmazsa olmazlarını içeriyor. Spor giyim meraklısı erkeklerin gönül rahatlığı ile tercih edebilecekleri evde spor yaparken giyebilecekleri parçalar hakkında detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

 

Düz Tişört Seçimi

Spor giyimin vazgeçilmez parçalarından biri de elbetteki spor giyim tarzını yansıtan tişörtlerdir. Hareket kolaylığı sağlayan ve spor yaparken vücudun rahat bir şekilde nefes almasını ve terin hızlı bir şekilde kurumasını sağlayan bu tişörtler arasından yeni moda tarzlarına uygun seçimde bulunurken düz renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle desensiz ve tek renkten oluşan düz tişörtler, kombinlerinizin vazgeçilmezi olarak öne çıkacak. Evde spor yaparken her zaman bu tişörtleri giymek ve sporunuzda daha fazla limitlerinizi zorlamak isteyeceksiniz.

Bedeninize uygun olan herhangi bir alt eşofman veya şort tercihinin üzerine giyebileceğiniz tek renk basic spor tişörtleri sayesinde fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu moda ve tarz parçalar sayesinde kıyafet arama derdinden de kurtulabilir ve çok estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Evde spor yaparken salaş spor tişörtleri giymek zorunda değilsiniz. Özellikle vücudunuzu saran ve kaslarınızı ortaya çıkaran tişörtlerle de fit bir görünüm kazanabilirsiniz. Bu tişörtler özel kumaş yapısı ile spor yaparken giyilmek üzere imal edildiği için terlediğinizde de sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Özellikle evde spor yaparken çok terleyen biriyseniz beyaz tişörtlerin hayat kurtarıcı olduğunu kendiniz de kolaylıkla tecrübe edebilirsiniz. Tabii tişört deyip geçmeyince piyasadaki tek renk basic spor tişörtler arasından da doğru seçimi yapmak oldukça zorlayıcı olabilecektir. Bu yüzden bedeninize uygun ve kaliteli bir tişört almakta fayda bulunmaktadır.

 

Spor Ayakkabı Tercihi

Evde spor yaparken spor ayakkabı giymek zorunda değilsiniz. Ancak ayaklarınızın tabanlarında ağrı hissetmek istemiyor ve ayaklarınızı da tüm vücudunuz gibi spor yapmaya hazır bir hale getirmeyi planlıyorsanız, spor için en uyumlu sneakar veya koşu ayakkabılarını güvenle giyebilirsiniz. Spor giyim ürünleri arasında vazgeçilmezlerden biri olarak öne çıkan ve sporla yakından ilgilenen herkesin mutlaka sahip olduğu spor ayakkabılar da birbirinden farklı renk ve tasarım seçenekleri ile piyasada satışa sunulmaktadır. Eğer sade kombinleri seviyorsanız dolabınızda bir adet siyah, bir adet de beyaz spor ayakkabıya yer vermeniz sizin için en doğru seçim olacaktır.

Özellikle her yılda yeniden trendleri belirleyen ve popülerliğini koruyan giyim ürünleri arasında yer alan spor ayakkabılar, dışarıda olduğu gibi evde spor yaparken de tercih edilen konforlu ve koruyucu ürünlerin başında gelmektedir. Siz de spor bir görünüm elde etmenin yanı sıra spor performansınızı da bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız, ayak numaranıza en uygun ve ayak tabanınızın içinde çok rahat edeceği spor ayakkabıları tercih ederek evde spor yapma keyfinizi doruklarda yaşayabilirsiniz. Bunun için dünyaca ünlü spor giyim markalarının en çok satan ve popüler ayakkabı modellerini tercih etmek yerine farklı alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Eğer evde spor yaparken sadece ev içinde giymeyi planladığınız bir spor ayakkabınız varsa bu ayakkabınız için bütçenizi yormanıza gerek yoktur. Sizin için kolaylıkla karşılanabilecek fiyatlarda olan ancak kalitesi ve kullanışlılığından taviz vermeyen spor ayakkabıları evde spor yaparken gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

 

Spor Kıyafet Seçiminde Beden Ölçüsü

İster dışarıda ister evde spor yapacak olun, bu spor seanslarınız süresince hem rahat etmek hem de sportif bir görünüm kazanmak için doğru kıyafet seçimi yapmaya özen göstermeniz gerekir. Spor kıyafeti seçimi yaparken de günlük hayatınızda bir mağazadan kıyafet satın alırken yaptığınız gibi tasarımların beden ölçünüze tamamen uygun olmasına dikkat etmeniz tavsiye edilir. Üzerinize küçük gelen veya büyük gelen kıyafetler ile evde spor yaparken son derece nahoş bir duruş ortaya koymanıza sebep olabileceği için sizin de spor performansınızı olumsuz etkileyecektir.

Genellikle bu tür durumlardan kaçınmak için hem erkeklere hem de bayanlara evde spor yaparken vücut ölçülerine ve vücut tiplerine uygun spor kıyafetleri tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. Siz de bu tür tavsiyeleri dikkate alarak kendi vücut ölçülerinize göre en uygun tişört şort ve eşofmanları tercih etmeye özen gösterebilirsiniz. Bu sayede evde spor yaparken ideal giyinme tarzına sahip olabilirsiniz. Bu noktada spor kıyafeti seçiminizi yaparken hep aynı tarz kıyafetler satın almak yerine birbirinden farklı özelliklere ve görünüme sahip parçaları satın alarak dolabınızda yer vermeniz faydalı seçim yapmanız açısından da önem taşımaktadır. Bu sayede çok daha fazla sayıda kombin oluşturabilir ve o günkü ruh halinize göre evde spor yaparken en uygun kombini tercih etmeyi başarabilirsiniz.

 

Evde Spor Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde spor yaparken dikkat edilmesi gereken noktaların başında aşırıya kaçmamak gelmektedir. Fazla ya da yetersiz egzersiz yapmak, sağlığınız için iyi olmayabileceği için fiziksel sıkıntıların yanı sıra bağışıklık sisteminizin de çökmemesi için evde spor yaparken dengesiz spor rutini oluşturmamaya özen göstermeniz tavsiye edilmektedir. Hayatın her alanında en iyi sonuçları elde etmenin yolu dengeli bir yaşam sürmek olduğu için siz de evde spor yaparken aşırıya kaçmadan bedeninizi uygun bir şekilde antrenman rutinine alıştırabilirsiniz.

Bu sebeple evde fitness ve egzersiz yaparken kendi fitness seviyeniz ve geçmişinizi, vücudunuzun gerçek ihtiyaçlarını doğru tespit ederek en ideal programı oluşturabilirsiniz. Evde spor yaparken kullanabileceğiniz ekipmanlar arasında spor giyim ürünlerine de geniş yer vermeniz faydalı olacaktır. Çünkü haftalık bir fitness planı hazırladıysanız, her gün yeni bir spor giyim tarzı ile antrenmanlarınıza başlamanız gerekecektir. Bu yüzden sizi yarı yolda bırakmayacak en doğru giyim ürünlerine de sahip olmaya özen göstermeniz faydalı olacaktır.

Uzmanlar evde spor yaparken günlük egzersiz süresinin 1 saatin üzerine çıkmaması konusunda spor severleri uyarmaktadır. Evde ekipman eksikliği çekenler için de sandalye ve masa başta olmak üzere evin diğer mobilya ve aksesuar eşyaları arasında yer alan yastık, su veya deterjan şişeleri güzel birer ekipman niyetine kullanılabilmektedir. Eğer evde spor yapmaya yeni başladıysanız, öncelikle zorlanmadan ve kendinizi sakatlamadan doğru bir şekilde tamamlayabileceğiniz bahis hareketlere odaklanmanız faydalı olacaktır. Bu spor programınıza uyumlu bir şekilde giyinmeye özen göstermelisiniz.

 

Bir önceki içeriğimize https://www.gozdespor.com/blog/icerik/tenise-yeni-baslayanlarin-bilmesi-gerekenler bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Etiketler: evde spor, spor
Ağustos 06, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR